Asortyment Pieczywa Tradycyjnego:
Produkujemy tradycyjne chleby na zakwasie “sztywnym”. Oznacza to, że w wielofazowym procesie przygotowania zakwasu ciastowy przerabia zakwas co cztery godziny dodając mąkę i dolewając wodę do zaczątku pobranego z wcześniej wyprowadzonego zakwasu. Zakwas ma postać zbliżoną do ciasta i nazywany jest “sztywnym” w odróżnieniu od płynnej lub półpłynnej postaci przygotowywanej w zbiornikach nazywanych żurownikami. Do żadnego z chlebów nie dodajemy polepszaczy. Wszystkie dodatki to naturalne ziarna, płatki zbożowe lub ziemniaczane. Część chlebów produkowanych jest z dodatkiem drożdży piekarskich.
Pieczywo
Wyroby ciastkarskie
Od 1999 roku produkujemy tradycyjnymi metodami bułki drożdżowe, pączki i proste ciasta. Ręczna produkcja i tradycyjne surowce powodują, że smak i trwałość naszych wyrobów jest doskonała.