Nasza Piekarnia

Piekarnia Tradycyjna Gminna Spółdzielnia Samopomoc Chłopska w Ozorkowie

Kierownik Piekarni: Marek Kozak
95-035 Ozorków, ul. Kolejowa 13

tel. 42 718 12 65
tel. kom. 577 889 968 

519 330 855
 519 330 862

 piekarnia@gs-ozorkow.pl

pracujemy:
w dni robocze od 5:00 do 14:00
w sobotę od 5:00 do 9:00

Produkujemy tradycyjne pieczywo:

  • Ponad 30 lat produkcji pieczywa tradycyjnego w tym zakładzie
  • Stosujemy tradycyjne receptury
  • Prowadzimy tzw. „sztywne” zakwasy metodą wielofazową
  • Posiadamy dwa ceramiczne piece węglowe RRK
  • Wszystkie wyroby są ręcznie formowane przez piekarzy
  • Posiadamy szeroki asortyment pieczywa i wyrobów ciastkarskich
  • Preferujemy produkcję pieczywa z użyciem mąk razowych oraz ziaren
  • Stosujemy kody kreskowe EAN13 oraz elektroniczną wymianę dokumentów EDI
  • Zaopatrujemy kilkudziesięciu odbiorców w aglomeracji łódzkiej (OSM Ozorków, Społem, TESCO, REAL,MAKRO, Intermarche)
  • Posiadamy doświadczenie we współpracy z sieciami sklepów
  • Robimy torty i ciasta na zamówienie

Posiadamy wiele prestiżowych nagród za jakość pieczywa:

  • Tytuły „POLSKI PRODUCENT ŻYWNOŚCI” za chleb sojowy(2000 r.) i gryczany(2006 r.),
  • Nagrody Marszałka Województwa Łódzkiego „TYGIELEK SMAKU” za chleb gryczany (2011 r.) i chleb kozacki (2012 r.), chleb żytni ziarno (2014 r.), chleb żytni razowy ze słonecznikiem (2017 r.). Przyznawane na targach "NAURA FOOD" w Łodzi
  • Nagroda "Perła" - Nasze Kulinarne Dziedzictwo - przyznana przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego za chleb żytni razowy ze słonecznikiem.

Posiadamy certyfikat systemu „JAKOŚĆ TRADYCJA” za:

  • chleb kozacki - od 2013 roku
  • chleb klasztorny - od 2013 roku
  • chleb żytni tradycyjny - od 2013 roku

Produkujemy w systemie dwuzmianowym.

I zmiana – produkcja chleba baltonowskiego, bułek i pieczywa półcukierniczego,
II zmiana – produkcja chlebów foremkowych, dodatkowa produkcja chleba baltonowskiego i bułek na tzw. „podrzuty”.

Produkcja ciastkarska jest wytwarzana na jednej zmianie nocnej.

NASZE PIECE:

Podstawowe pieczywo wypiekamy na dwu węglowych piecach ceramicznych RRK, wybudowanych trzydzieści lat temu z cegły razem z całym zakładem. Kilka lat temu piece zostały zmodernizowane i palimy w nich węglem – ekogroszkiem. Spowodowało to znaczący spadek emisji pyłów i dymu z komina piekarni.

Pieczywo drobne wypiekamy na olejowym piecu obrotowym.

Wyroby ciastkarskie wypiekamy na piecu elektrycznym.